Tomi Rocky – Átúsztam a végzetem

3.000 Ft

Magyarország egyetlen nyíltvízi paraúszójának életút e-book-ja.

“Nekem mindig lépcsőtől lépcsőig kell úszni.” Jobb mottót ki sem találhatnánk az ország egyetlen nyíltvízi paraúszójának mondásánál e könyvhöz, a láb nélkül élő és annyi ember példaképévé vált Patkás Tamás – Tomi Rocky – küzdelmekkel teli életéhez.

Győrben és az ország több városában középiskolák és felnőttszervezetek vendégeként tart érzékenyítő és motivációs előadást életéről, küzdelméről.  Kitartásra, élni akarásra, valamint a sérült emberek elfogadására vezethesse rá hallgatóságát.

Az ebook letöltésével Tomi Rocky jövő évi versenyzését támogatod.
Kategória:

Leírás

Átúszta 2015-ben a Balatont Révfülöp és Balaton-boglár között (azóta minden nyáron), majd jelképe-sen a város, a megye, az ország vízi határait, 2020 augusztusában Isztambulban a Boszporuszt. Ekkor már szélesebb körben ismerték őt, egy-egy tévécsa-torna stábja is elkísérte, kezdett példaképpé válni.
Győr polgármestere 2020-ban a Győri Parasport Nagykövetévé nevezte ki, professzionális pályafutása pedig csak ekkor kezdődött. Rajos István edző vette gondjaiba és képezte tovább. Rocky elsajátította az addig számára képtelenségnek hitt gyorsúszást.
A Wikipédia úgy ír róla, hogy „a Magyar Paralimpiai Bizottság kérésére részt vett a klasszifikáción, ami alapján gyorsúszásban S7, mellúszásban SB6 beso-rolást kapta. A Covid19-járvány miatt a paraúszó ver-senyek elmaradtak. Medencés versenyeken indult az ép úszókkal, felkerült a Magyar Úszószövetség rang-listájára 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban.” Azóta megjárták Dániát, Horvátországot, Ausztriát, Oroszországot, Szlovákiát és az Egyesült Államokat, egyedüli paraúszóként remekelt az ép úszókkal együtt. A leglátványosabb dobása az Alcatraz-börtön és San Francisco-öböl közötti szoros átúszása volt 2022 augusztusában.
2023. június 24-én részt vett első magyar úszóként Németországban a Boden-tó átúszásán, a 12 kilomé-teres távot 4,2 kilométer után félbeszakította, mert rosszul lett. Ez lelkileg megviselte, mert az első eset volt pályája során, hogy nem jutott el a célig.
Társadalmi szerepvállalása egyre jelentősebb: Győrben és az ország több városában középiskolák és felnőttszervezetek vendégeként tart érzékenyítő előadást életéről, küzdelméről. Célja, hogy a kitar-tásra, élni akarásra, valamint a sérült emberek el-fogadására vezethesse rá hallgatóságát.
Számunkra egyik legkedvesebb mondása: „Nem kell mindenkinek átúszni a Balatont! Volt olyan eset is, amikor egy sorstársam – aki egy éve ki sem moz-dult a lakásból – a példámból merítve fogta magát és lement a boltba.”
Történetéből épek és sérültek egyaránt erőt és böl-csességet meríthetnek.

Ha az elém tüzöt célokat teljesítettem, jöhetnek akár a nyugdíjas évek is. Hozok még két kutyát a menhelyről a többi menhelyes kutya, macska melle. Addig úszom, amig ez számomra örömet szerez, de hiányérzetem már nem lesz a pályámmal kapcsolatban: nem félek attól, hogy le kell zárni. A pillanataimat, amik éltetnek, nem oszthatom meg mással, és azért nem voltam lusta és nemtörődöm, mert ezeket a dolgokat szerettem volna megélni, és tudtam, hogy talán nincs sok időm. És boldog vagyok, megcsinálhattam, végül nincs bennem harag, tüske a világgal szemben. Lokálpatrióta vagyok, imádom Győrt, a gyerekek érzékenyítése pedig az egyik legszebb küldetés számomra. Büszke vagyok arra is, ha én lehetek a példaképük és más irányt mutathatok azoknak, akiknek a értékrendét megzavarja a sok teljesítmény nélküli TikTok-sztár.